Over Mike

Mike is geboren op 7 oktober 1989 te Doornenburg, Gelderland. Tijdens de muzieklessen in de brugklas aan het Over Betuwe College in Bemmel, werd duidelijk dat Mike veel belangstelling heeft voor het vak muziek. Vrij snel begon hij zichzelf op piano akkoorden aan te leren zodat hij zichzelf kon begeleiden tijdens het zingen.

Vanaf zijn 3e jaar VWO volgde Mike zanglessen bij Elke Rouwmaat die hem tijdens zijn laatste jaar van het VWO voorbereidde op de toelating aan het ArtEZ conservatorium te Zwolle.

Na een jaar de opleiding docent muziek gevolgd te hebben, met bijvak zang, besloot Mike intern de overstap te maken naar de zang afdeling Jazz-en Pop. Mike kreeg hier les van o.a. Ronald Douglas, Adrienne West Zosja El Rhazi (zang licht), Heike Rowold en Marja Reinders (zang techniek/klassiek)

Vanaf het eerste jaar van zijn opleiding geeft Mike al actief zangles. Inmiddels heeft hij zijn eigen zangpraktijk in Zwolle en in Bemmel.

Tijdens de opleiding richtte Mike zich meer op pop en theatrale muziek als musical en kleinkunst. Het is dan ook niet gek dat Mike auditeerde voor de theaterprojecten van Ronald Douglas die een jaarlijks terugkerend zangfestijn zijn aan het ArtEZ conservatorium Zwolle.

Vijf jaar op rij stond Mike, samen met medestudenten, op de planken met liedjes van theatergroep Purper, Lennaert Nijgh, Wim Sonneveld en Conny Stuart, Henny Vrienten en Jules de Corte. Waarbij hij lessen kreeg van o.a. Gerrie van der Klei, Frans Mulder, Josee Koning en Dennis van Galen.

In november 2012 presenteerde Mike zijn eerste solovoorstelling “Groen” in theater Odeon te Zwolle. Waarna een klein tournee volgde.

Juli 2014 studeerde Mike met een 9 af van het conservatorium met het programma ECHT NEP! geregisseerd door Tony Neef.