‘ECHT NEP!’ startsein voor muzikale carrière

Dat afstuderen erg zenuwslopend kan zijn, dat weet bijna iedereen. Maar afstuderen in podiumlicht, voor een volle zaal met bekenden en een select groepje juryleden? Hoe dat zal voelen zullen we ongetwijfeld nooit te weten komen, want Mike Pruijn stond met stalen zenuwen op de bühne .  Hij gaf tijdens zijn examenvoorstelling ECHT NEP! op dinsdagavond 1 juli een ogenschijnlijk relaxte en professionele performance weg.

Het contrast in de titel van zijn eigen productie was subtiel zichtbaar.  Het decor, dat er strak maar zonder enige opsmuk uitsprong, paste perfect bij de flamboyante danspassen en verrassend ontworpen galajurken voor de drie blonde backing vocals. Het repertoire, dat hoofdzakelijk uit pure, kwetsbare en humoristische nummers bestond, kreeg door Mike zijn scherpzinnige teksten tussen de zang door die theatrale glans die we kennen van Mike. Zo werd ‘Nederland is mooi’ van Brigitte Kaandorp stoer en bijna zomers zwoel en ademde Claudia de Breij’s ‘Als ik sterven zal’ door een tikkeltje humor Mike’s karakter.
Highlights van de avond was zijn voordracht van een persoonlijk nummer van theatermaker en zanger Tony Neef ‘Wat een ander ook zegt’ en de afsluiting ‘Run to you’ waarbij Mike zichzelf A capella via beeld en audio ondersteunde met een speciaal voor zijn examen geschoten videoclip. Mike bespeelde zonder enige moeite de toetsen, maar ook het hele publiek. Voor familie, vrienden en bekenden bracht Mike vriendschap in een bijna tastbare vorm van muzikaliteit. Voor onbekenden stond er een krachtige kleinkunst artiest die in ruim 50 minuten zijn originele en eigen manier van zang en tekst presenteerde.
Naast een Oscarwaardige selfie stuurde Mike een gouden 9 als eindcijfer de ether in. Kunnen jullie ook niet wachten Mike weer op de planken te zien?

Tekst: Lisanne Mom
Foto’s: Sander Clarisse

 

Scroll Up